• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۶۳۳۳
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۶
خوزستان » اجتماعی
برای اولین بار توسط متخصصان نیروگاهی انجام شد؛

تراشکاری در محل شافت‌های ایرهیتر واحد ۳۰۵ مگاواتی نیروگاه رامین اهواز 

رئیس اداره بویلر و مبدل‌های حرارتی نیروگاه رامین اهواز گفت: تراشکاری در محل شافت‌های ایرهیتر واحد ۳۰۵ مگاواتی این نیروگاه توسط متخصصان داخلی و بومی انجام شد.

تراشکاری در محل شافت‌های ایرهیتر واحد ۳۰۵ مگاواتی نیروگاه رامین اهواز 

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان، در راستای بهینه‌سازی فرآیند‌های تعمیراتی و کاهش زمان تعمیرات، کاهش هزینه‌ها و حفظ و پایداری تولید، تراشکاری در محل شافت‌های ایرهیتر واحد ۳۰۵ مگاواتی شماره ۱ (شاخه‌های A و B) نیروگاه رامین اهواز برای اولین بار توسط پرسنل نیروگاه با دستگاه مخصوص طراحی شده برای این کار طی تعمیرات اساسی با موفقیت انجام شد.

سامان علی محمدی گفت: این عملیات با استفاده از دستگاه پرتابل تراشکاری ساخت شرکت‌های بومی استان خوزستان (گروه صنعتی مولا) و توسط معاونت نگهداری و تعمیرات، امور مکانیک تجهیزات ثابت، اداره بویلر و مبدل‌های حرارتی نیروگاه صورت گرفت. دستگاه با دقت ۰/۰۵ میلی متر بر روی شافت‌ها در دو جهت فیس و ریم ساعت و با تلرانس ابعادی و هندسی ۰/۰۲ میلی متر هر دو شافت تراشکاری شدند. به گونه‌ای که بوش‌های یاتاقان طی یک عملیات استفاده از نیتروژن مایع و خنک‌کاری تا دمای منفی ۱۹۷ درجه سانتیگراد و استفاده از جک هیدرولیک ۲۰۰ تنی در محل جا زده شدند.  

وی افزود: دستگاه ابتکاری مورد استفاده در این عملیات، سال گذشته توسط شرکت گروه صنعتی مولا (از شرکت‌های دانش‌بنیان خوزستان) طراحی و ساخته شده و در واحد شماره ۲ نیروگاه رامین به‌کار گرفته شده بود. این دستگاه با قابلیت چرخش حول شافت ثابت، امکان براده‌برداری دقیق را فراهم می‌کند. دارای مکانیزم باردهی اتوماتیک و گیربکس ۵ حالته می‌باشد ولی حصول نتیجه مفید از آن منوط بر دقت صددرصدی اوپراتور دستگاه از ابتدا تا انتهای کار می‌باشد به گونه‌ای که کوچکترین اشتباه باعث از از دست رفتن نتیجه مفید می‌باشد به گونه‌ای که جهت سایز کاری نهایی برای هر شافت ۲۵ مرحله ۱۰ میلی متری بوسیله ساعت اندیکاتور به قلم دستگاه باردهی شده است.  

محمد حسینی، تکنسین مسئول اداره بویلر و مبدل‌های حرارتی نیروگاه رامین اهواز در ادامه افزود: به‌دلیل خرابی از ناحیه بوش و شافت یاتاقان بالای ایرهیتر، نیاز به تراشکاری دقیق و فرزکاری جای خار بوش می‌باشد این یک مشکل در تمامی ایرهیتر‌های نیروگاه‌ها بوده که دلیل آن هم گشتاور بیش از حد وارده به یاتاقان و لهیدگی فولاد می‌باشد. بدلیل ساختار پیچیده فنی سازه ایرهیتر‌ها قابلیت دمونتاژ شافت وجود ندارد و اهمیت دقت تراشکاری صحیح این شافت در عملکرد ایرهیتر بسیار بالاست. در این راستا با بکارگیری دستگاه تراش پرتابل که برای اولین بار انجام کار تراشکاری آن توسط پرسنل نیروگاه رامین انجام شد، عملیات تراشکاری شافت‌ها و فرزکاری محل خار بدون نیاز به جابجایی تجهیزات با دقت بالا انجام شد.

وی درخصوص صرفه جویی و مزایای این عملیات افزود: در مقایسه با روش‌های سنتی، این اقدام موجب صرفه‌جویی حداقل ۱.۵ میلیارد تومانی در هزینه‌های تراشکاری، افزایش دقت و عمر تجهیزات، رفع زنش شافت، تنظیم صحیح آب‌بندی‌ها و افزایش عمر پین‌های کمربندی و چرخ زنجیر‌های ایرهیتر گردید.

لازم بذکر است: این پروژه توسط یک تیم متشکل از متخصصین با تجربه نیروگاه رامین به سرانجام رسید و از اثرات انجام این طرح می‌توان به افزایش قابلیت اطمینان تجهیزات، کاهش زمان توقف واحد جهت تعمیرات، خودکفایی نیروگاه در انجام تعمیرات این تجهیز، امکان ارایه خدمات فنی به تمامی نیروگاه‌های کشور و توسعه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی اشاره کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما چهارم اسفند ۱۴۰۴
ثبت بیش از ۲ میلیون و ۸۶۷ تراکنش در گیلان
پایان بررسی اعتراض داوطلبان رد صلاحیت شده شورا‌ها تا دهم اسفند
تصویب کلیات تأمین سهم ۲ درصدی تحقیق و توسعه
جدول لیگ برتر فوتبال ایران در پایان هفته بیست و دوم؛ استقلال در صدر
بزرگ‌ترین مجموعه تجاری، فرهنگی و ورزشی استان افتتاح شد
برپایی موزه‌های محلی در روستاها با مشارکت اهالی در نوروز
۵۱ هزار متر مربع زمین در سیرجان رفع تصرف شد
مهیا شدن شرایط اهدای خون پس از افطار درانتقال خون مهاباد
توزیع بیش از ۱۹ هزار تن انواع نهاده‌ کشاورزی در اهواز
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق بندر ماهشهر
واکنش ایرانیان به درخواست دشمن
چراغ روشن سفره‌های ساده افطاری در مساجد کیش
هفته ۱۹ لیگ برتر والیبال؛ بازگشت شهداب به مسیر پیروزی با عبور از سد پاس
کسب رتبه دوم قم در ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان به مردم در کشور
۱۵ دهیار خاطی رشت راهی دادگاه شدند
تلاش برای تأمین اعتبارات طرح جوانی جمعیت در مازندران
برخورد ۲ پژوپارس، ۲ کشته و یک زخمی برجای گذاشت
هفته نوزدهم لیگ برتر والیبال؛ برتری صنعتگران امید مقابل استقلال گنبد
برپایی نمایشگاه هنر دانش آموزان دبیرستان حضرت زینب (س) رامشیر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
بیانیه بسیج دانشجویی خواجه نصیر درباره اتفاقات اخیر دانشگاه‌ها
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه
کمپین «همه ما ایران هستیم» در برزیل
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
کاهش دمای هوا در جنوب غرب خوزستان
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
حضور جوانان در راهیان نور افزایش چشمگیری داشته است  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
نتایج بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات شورا‌ها درهمدان  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)